Η Κίνα προωθεί τον πολιτισμένο τουρισμό.

Ως έναρξη των θερινών διακοπών θεωρείται η αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τα κινεζικά ταξιδιωτικά γραφεία έχουν αποκτήσει την άδεια να εκδίδουν τη Μαύρη Λίστα με την ανεπάρκεια στη συμπεριφορά των τουριστών, σε μια προσπάθεια για την πρόληψη της κακής συμπεριφοράς.
Σύμφωνα με τα βιομηχανικά πρότυπα της Κίνας, η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού εξέδωσε κανονισμό, όπου οι ξεναγοί έχουν το δικαίωμα να αναφέρουν στις αρχές τις κακές συμπεριφορές των τουριστών.
Ο κανονισμός έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις αρνητικές συνήθεις των Κινέζων τουριστών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Οι τουρίστες θα είναι στη μαύρη λίστα για την απολίτιστη συμπεριφορά τους, την αντικοινωνικότητα τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τις ζημίες σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία, προσβάλλοντας τα τοπικά έθιμα, σαμποτάροντας τα ιστορικά μνημεία ακόμα και για τη συμμετοχή τους σε τυχερά παιχνίδια ή πορνογραφικές δραστηριότητες.

Τα νέα πρότυπα προσθέτουν περισσότερη ευθύνη στους ξεναγούς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υπενθυμίζουν στους τουρίστες να συμπεριφέρονται πολιτισμένα, ακόμα και στη χρήση της τουαλέτας.
Στους τουρίστες πρέπει να υπενθυμίζεται να διατηρούν καθαρούς τους δημόσιους χώρους και να μην κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων που είναι ειδικά διαμορφωμένες για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Από το πρώτο Εθνικό Τουριστικό Δίκαιο του 2013 έως και σήμερα η Κίνα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που συμπεριλαμβάνει στους νόμους της τη συμπεριφορά των τουριστών.

Πηγή: www.chinadaily.com

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.