Τουριστική βιομηχανία στοχεύει στους ηλικιωμένους

Η Τουριστική βιομηχανία της Κίνας μπορεί να επωφεληθεί από τους ηλικιωμένους τουρίστες, μόνο αν συγκεντρώσει καλύτερες εγχώριες προσφορές για αυτούς.


Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, δείχνουν ότι ο αριθμός των Κινέζων ηλικίας 60 και άνω έφθασε 202 εκατομμύρια το 2013. Μέχρι το 2050, ο αριθμός αυτός σχεδόν θα διπλασιαστεί σε περίπου 400 εκατομμύρια.
Αυτό θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τον εγχώριο τουρισμού, o οποίος έχει ήδη ανθίσει. Πέρυσι, τα έσοδα από τον εσωτερικό τουρισμό ήταν 3.1τρισεκατομμύρια yuan (500 εκατομμύρια δολάρια), αύξηση 16.7% σε σύγκριση με το 2013, σύμφωνα με την Κινεζική Ακαδημία Τουρισμού. Φέτος η Ακαδημία αναμένει τα έσοδα να φτάσουν τα 3.6 τρισεκατομμύρια yuan.

Αλλά η τουριστική βιομηχανία για να προσελκύσουν τους ηλικιωμένους, θα πρέπει τα ταξιδιωτικά γραφεία να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να αναπτύξουν δημιουργικές ευκαιρίες.
Ο Cheng Guiyun, ετών 56, ο οποίος ζει στη Xi'an, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi, κατέβαλε το ποσό των 800 yuan για ένα πενθήμερη πακέτο περιήγησης στο Πεκίνο το περασμένο έτος.
"Η τιμή ήταν πολύ χαμηλή’’, δήλωσε ο Cheng , αφού διαπίστωσε ότι το αρχικό κόστος ήταν περίπου 1.500 yuan. "Το πρόγραμμα ήταν πάρα πολύ δεσμευτικό και τα καταλύματα ήταν φτωχά. Το φαγητό ήταν επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα. Με έκανε να αρρωστήσω", είπε.
Η εμπειρία του Cheng είναι κοινή μεταξύ των ηλικιωμένων Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν στη χώρα. Φθηνά πακέτα διακοπών, σημαίνει συνήθως άθλια δωμάτια, κακό φαγητό και μακρινά ταξίδια οδικώς προκειμένου να μειωθεί το κόστος.
Τα πρότυπα ασφάλειας συχνά αγνοούνται και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη σπάνια συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.
Τώρα όμως, κάποια ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τουρισμό της τρίτης ηλικίας .
" Οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι έχουν ήδη γίνει οι κύριοι πελάτες μας" ,δήλωσε ο Dai Yu, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Ctrip.com International Inc, του μεγαλύτερου διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Κίνα.
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία έδειξε ότι το 93% των μεσηλίκων και ηλικιωμένων σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος. Δαπανώντας περισσότερα χρήματα για τα ταξίδια τους από τους νεότερους τουρίστες.
Προκειμένου να παρέχει το Ctrip.com καλύτερες υπηρεσίες δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια, βάζοντας υψηλά πρότυπα στη διαμονή και στο φαγητό.

Πηγή: www.chinadaily.com

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.