Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» παίρνει νέα ώθηση

Μια μεγάλη περιοδεία οδηγών αυτοκινήτων, θα ξεκινήσουν από την Κίνα προς τη Ρωσία στις 29 Ιουνίου 2015.

Αφετηρία θα είναι η επαρχία Shaoshan, με κατεύθυνση τη ρωσική επαρχία Ulyanovsk.

Οι πόλεις ήταν οι γενέτειρες του Μάο Τσε Τουνγκ και του Βλαντιμίρ Λένιν, δύο επαναστατικές φυσιογνωμίες για τις χώρες τους.

Η περιοδεία αυτή, είναι μέρος του προγράμματος «Κόκκινος Τουρισμός» δηλαδή ανταλλαγή τουριστών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Η Αρχή Τουρισμού της Κίνας, καθώς και η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Ρωσίας θα υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας για τη δράση «Κόκκινος Τουρισμός» για την περίοδο 2015-2017.

«Η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών» λέει ο Luo Dihui, Αναπληρωτής Διευθυντής του γραφείου συντονισμού του για τη δράση.

«Θα είναι η πρώτη φορά που η Κίνα δίνει τα χέρια με μια ξένη χώρα για την ανάπτυξη του Κόκκινου Τουρισμού» λέει υπάλληλος της Εθνική Διοίκηση.

Ο Κόκκινο Τουρισμός περιλαμβάνει επισκέψεις σε περιοχές με μεγάλη ιστορική σημασία για την κινεζική επανάσταση.

«Ταξιδιωτικά πρακτορεία και από τις δύο πλευρές θα αναπτύξουν από κοινού τις τουριστικές διαδρομές, επίσης θα ξεκινήσουν και νέα δρομολόγια στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας. Ο Κόκκινος Τουρισμός έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα κατά την τελευταία δεκαετία» λέει ο Luo Dihui.

Περίπου 900 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τις επαναστατικές τοποθεσίες στην Κίνα το περασμένο έτος, έχοντας περισσότερο από 16% ανάπτυξη από το 2004.

 

Πηγή: chinadaily.com