Κίνα: η 2η μεγαλύτερη αγορά κρασιού στον κόσμο μέχρι το 2020 ανακοίνωσε η VINEXPO

Η Κίνα έχει οριστεί να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κρασιού στον κόσμο μέχρι το 2020, όταν οι πωλήσεις ακόμη και στον αφρώδη οίνο έχουν ανέλθει σε 21 δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η βιομηχανία κρασιού VINEXPO.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον Guillaume Deglise διευθύνοντα σύμβουλο της VINEXPO, μία από τις κορυφαίες εκθέσεις κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο.

Προβλέπεται ότι η Κίνα, η οποία αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την τέταρτη θέση πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία, θα γνωρίσει μια αύξηση της τάξεως του 39,8 τοις εκατό στις τιμές λιανικής στα επόμενα τρία χρόνια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να είναι στην κορυφή με 38 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, μετά από μια αύξηση της τάξεως του 11,9 τοις εκατό κατ’ όγκο του προηγούμενου έτους.

Η VINEXPO είναι μια διεθνής έκθεση κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, που θα πραγματοποιηθεί στο Bordeaux της Γαλλίας από τις 18 Ιουνίου έως τις 21 του τρέχοντος έτους.

 

Πηγή: www.chinadaily.com