Κίνα: Συρρικνώθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο - Στις 49,9 μονάδες ο δείκτης PMI

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τα νοτιοανατολικά της χώρας τον περασμένο μήνα διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη συρρίκνωση του κλάδου.
Απροσδόκητη υποχώρηση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος της Κίνας τον Ιούλιο, όπως καταδεικνύει και ο σχετικός δείκτης, με τις νέες παραγγελίες να σημειώνουν πτώση, και υπό το φόβο μίας περεταίρω επιβράδυνση της οικονομίας εντός των επόμενων μηνών.
Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης PMI συρρικνώθηκε στις 49,9 μονάδες τον Ιούλιο, έναντι σταθερότητας 50 μονάδων τον Ιούνιο, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει σταθερός στις 50 μονάδες.
Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τα νοτιοανατολικά της χώρας τον περασμένο μήνα διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη συρρίκνωση του κλάδου, ενώ κομβικής σημασίας ήταν επίσης και η μειωμένη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στις μικρές επιχειρήσεις.
Σημειώνεται πως όταν ο δείκτης βρίσκεται άνω των 50 μονάδων, σημειώνεται ανάπτυξη, όταν βρίσκεται κάτω από το εν λόγω όριο καταδεικνύει συρρίκνωση, ενώ όταν ο δείκτης βρίσκεται στις 50 μονάδες, τότε υπάρχει σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.