Η Eldorado Gold πουλάει ό,τι έχει στην Κίνα και επενδύει στην Ευρώπη

Η Eldorado Gold ανακοίνωσε την πώληση των επενδύσεων της χρυσού στην Κίνα για να αναπτύξει τα ορυχεία της στην Ευρώπη.

Η Eldorado Gold, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Κίνα, συμφώνησε να πουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία στη χώρα έναντι ποσού 600 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να αναπτύξει τα ορυχεία της στην Ευρώπη, μεταδίδει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
AdTech Ad
Η καναδική εταιρεία σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι θα πουλήσει τα συμφέροντά της στα ορυχεία White Mountain και Tanjianshan και το επενδυτικό πρόγραμμα Eastern Dragon στην Yintai Resources. Η συμφωνία προβλέπεται να κλείσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με την καταβολή μετρητών.
Η Eldorado έχει, επίσης, ορυχεία και επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βραζιλία. «Προσβλέπουμε να ολοκληρώσουμε και τις δύο συναλλαγές και να προωθήσουμε την εσωτερική μας σειρά προγραμμάτων», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado, Πωλ Ράιτ.
Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε 3,6% στα 6,56 καναδικά δολάρια να μετοχή στις 18.30 (ώρα Ελλάδας) στο Τορόντο.
Το 2014, η καναδική εταιρεία δήλωσε ότι θα εξέταζε την πώληση ή τη διάσπαση του χαρτοφυλακίου της στην Κίνα και τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε την πώληση του μεριδίου της στο ορυχείο Jinfeng σε μονάδα της China National Gold έναντι 300 εκατ. δολαρίων. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο.

 

http://news247.gr/

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.