Ενημέρωση για την πράσινη οικονομία στο πρόγραμμα της Κίνας για την έρημο Kubuqi.

Η πράσινη οικονομία στην έρημο και η αξιολόγηση της οικολογική αποκατάστασης του έργου της Kubuqi, ήταν το θέμα του φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ξενοδοχείο Seven Star Lake Hotel, στην έρημο Kubiqi, στο εσωτερικό της Μογγολίας, αυτόνομη περιοχή της Βόρειας Κίνας.


Η αξιολόγηση, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας συγγραφέων και εμπειρογνώμων από ιδρύματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής με την υποστήριξη και την εποπτεία του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον. Με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Έλιον.
Στόχος της αξιολόγησης αυτής, ήταν η προβολή μιας επιστημονικής εκτίμησης για την πιλοτική περιοχής Kubuqi σε σχέση με την οικολογική, οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα του έργου, με έμφαση στην ιδιωτική-δημόσια καινοτομία και τις συνεργασίες, δήλωσε ο Zhang Shigang, εκπρόσωπος της Κίνας για τα Ηνωμένα Έθνη.
Το Ίδρυμα Ελιόν έχει αναλάβει να φυτεύσει 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην έρημο Kubuqi τα τελευταία 27 χρόνια. Η οποία έχει εξελιχθεί ως το πρότυπο ερήμου με πράσινη οικονομία.
Πολλές κυβερνητικές πολιτικές έχουν θεσπιστεί για την αποκατάσταση της ερήμου, είπε η Gemma Shepherd, αξιωματούχος του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών στον Τομέα της Έγκαιρης Προειδοποίησης και Αξιολόγησης, στην εισαγωγική ομιλία της.
"Το ίδρυμα Ελιόν παρέχει όχι μόνο τη χρηματοδότηση, αλλά επίσης έχει αναπτύξει τεχνικές διασυνδέσεις της καινοτομίας καθώς συμβάλει και στην αναπτυξιακή πολιτική. Πάνω από 100.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι, ήταν μεταξύ άλλων οι μεγαλύτεροι δικαιούχοι του προγράμματος της πράσινης οικονομίας στην Kubuqi." δήλωσε η Shepherd
Υπάρχουν επίσης δύο αρχές για την ανάπτυξη της ερήμου στη πράσινη οικονομία. Η πρώτη είναι η υιοθέτηση των τοπικών πόρων και η γνώση για την ανάπτυξη ολόκληρου του κλάδου των φυτών της ερήμου, και η δεύτερη είναι να επιβεβαιωθεί ότι η παροχή των υδάτινων πόρων είναι βιώσιμη .
Το Ίδρυμα Ελιόν μπορεί να είναι σημαντικός υποστηριχτής για τους διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη και μπορεί να ενώσει εταιρείες με κοινές δράσεις στην ανάπτυξη του παγκόσμιου περιβάλλοντος, δήλωσε ο καθηγητής Liu Jinlong, συγγραφέας της αξιολόγησης της οικολογικής αποκατάστασης του έργου για την Kubuqi.

Πηγή: www.chinadaily.com

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΚΙΝΑ» Α.Μ.Κ.Ε.

Λ. Βουλιαγμένης & Θέτιδος 12, ΤΚ 166 75, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0263868, 213 0273633
Fax: 211 7708355
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.